Efficiƫntie in het hart van de transmissie

Tomas Lekens, Marketing Manager New Holland

New Holland breidt de bekroonde T6-reeks uit met de nieuwe T6 Dynamic Command. Het is de enige 4-cilindertractor op de markt met de nieuwe 8-traps Powershift-transmissie met dubbele koppeling. Een revolutionaire combinatie van zuinig verbruik met kracht en soepel rijcomfort. Ideaal voor landbouwers die op zoek zijn naar een multifunctionele tractor. Tomas Lekens, Marketing Manager New Holland, vertelt er meer over.

Tomas, hoe verbetert de Dynamic CommandTM- transmissie de efficiëntie?

“Er is minder vermogen nodig om de transmissie te besturen, waardoor je een hoger werktempo kunt aanhouden met een zuiniger brandstofverbruik. In de kern van de gloednieuwe 8-traps Powershift-transmissie met 3 groepen zit het concept van de dubbele koppeling. Daarmee kan naadloos worden geschakeld. De 4 oneven versnellingen en één koppeling bevinden zich op één as, de 4 even versnellingen en de andere koppeling zitten op een tweede as. Het vermogen wordt gewoon gemoduleerd tussen de twee koppelingen. Terwijl een oneven versnelling wordt ontkoppeld met één koppeling, schakelt de tweede koppeling de even versnelling in. Zo verloopt het schakelen vlot, eenvoudig en uiterst efficiënt. New Holland heeft de Dynamic CommandTM-transmissie zelf ontworpen en bouwt die op een specifieke productielijn in Modena.”

Voor welke landbouwer is de nieuwe T6 Dynamic CommandTM de ideale tractor?

“Wie op zoek is naar een multifunctionele tractor heeft met de T6 Dynamic Command de perfecte match. De nieuwe transmissie heeft 3 groepen: Groep 1 is afgestemd op zware grondwerken, groep 2 is voor lichter veldwerk of hooibouw en groep 3 voor transport.

 

Naargelang je werkzaamheden kun je dankzij de 8 powershift versnellingen binnen één groep blijven werken. Dit zorgt voor nog meer efficiëntie, zuinigheid en comfort."

“ Je werkt automatisch binnen de meest geschikte groep naargelang je werkzaamheden. Dit zorgt voor nog meer efficiĆ«ntie, zuinigheid en comfort.

De nieuwe T6 breekt een zuinigheidsrecord. Kan je dat even toelichten?

“In de PowerMixTest, uitgevoerd door het Duitse instituut DLG, werd met de T6 Dynamic CommandTM het laagste verbruik ooit gemeten in het 4-cilindersegment. Bij de test worden zowel veldwerkzaamheden als transport op een gestandaardiseerde wijze uitgevoerd. De efficiënte transmissie met dubbele koppeling in combinatie met de NEF 4.5 l-motor met ECOBlueTM Hi-eSCR behaalde een brandstofverbruik van slechts 258 g/kWh en 23 g/kWh AdBlue. Dat betekent 9% minder brandstofverbruik in vergelijking met een traploos, concurrerend model. Ook de vermogensoverdracht is heel efficiënt, er is maar liefst 94% van het motorvermogen beschikbaar op de aftakas.”

Hoe verbetert de nieuwe T6 verder de productiviteit?

“De nieuwe T6 Dynamic CommandTM is uitgerust met tal van nieuwe functies waardoor je eenvoudig de hele dag intensief kunt werken. Zo wordt dankzij Smart Range Shift bij het schakelen tussen 2 groepen altijd de juiste versnelling gekozen en worden eventuele overlappende versnellingen overgeslagen, wat resulteert in een snelle acceleratie. Dynamic StartStop maakt je werk lichter, vooral wanneer de tractor vaak stopt bij voorladerwerk of transport. Je trapt gewoon het rempedaal in om de tractor te doen vertragen of stoppen, in neutraal schakelen is niet nodig. Door het rempedaal weer los te laten, kun je verder rijden. Door de functie Auto Shift wordt er automatisch geschakeld op basis van aanpasbare drempelwaarden voor het motortoerental. Afhankelijk van de taak kies je in welke mate het motortoerental kan dalen voordat de verhouding wordt aangepast. En met de geavanceerde automatisering Ground Speed Management stel je de gewenste werksnelheid in en laat je Dynamic CommandTM de rest doen, terwijl jij brandstof bespaart."

Tomas Lekens: "De T6 Dynamic Command wordt de nieuwe maatstaf in de 4-cilinderklasse".