Een gezellige New Holland graslanddemo in Jodoigne.

Op zondag 2 juni vond de New Holland graslanddemo plaats in Jodoigne. De middag begon met de voorstelling en demonstratie van de jongste aanwinsten in het New Holland gamma; de maaiers, schudders en harken. Daarna kreeg iedereen uitleg over het gamma balenpersen en kon je deze op het veld in actie zien. De nieuwe verreiker was ook van partij, druk in de weer met het stapelen en wegbrengen van de balen. Tegen het eind van de middag ging de FR650 aan de slag en gaf een krachtige hakseldemonstratie. Naast het demoveld kon je er ook kennismaken met het gamma grondbewerkingsmachines, de wiellader en het uitgebreid aanbod tractoren.

Video PlattelandsTV:

 

Veel volk en een gezellige sfeer, dat waren de ingrediënten van een succesvolle graslanddemo in een zonovergoten Jodoigne.

 

Door landbouwer en loonwerker wordt steeds meer aandacht besteed aan rijcomfort, en live kwaliteitsregistratie op het terrein. Gras is een heel belangrijk element als ruwvoeder voor de veestapel. Een full-liner productengamma opzetten dat perfect inspeelt op de behoeften van loonwerker en landbouwer, dat was het uitgangspunt van constructeur New Holland, die hierdoor zijn positie als full-liner duidelijk kracht bijzet, om hun klanten wereldwijd innovatieve en complete oplossingen te bieden voor hun landbouwactiviteiten.

 

Tomas Lekens (Marketing Manager New Holland)

“New Holland heeft de voorbije jaren zijn gekende aanbod van tractoren en oogstmachines uitgebreid met een volledige hooibouw- en werktuigenlijn en een grondbewerkingsmachines lijn. En daarnaast ook zijn gamma van wielladers en verreikers vernieuwd. Vandaag tonen we hier op de nationale New Holland graslanddemo het volledige gamma aan ruwvoederwinningsmachines, want voortaan kun je bij New Holland voor de hele hooi- en grascyclus terecht.”

 

In een prachtig decor van glooiende landschappen in Jodoigne werd het volledige gamma voor ruwvoederwinning gedemonstreerd op een terrein van ruim 10 hectare. Ruim 600 bezoekers konden de maaiers, schudders en harken in volle actie zien op het grasland. Sinds de overname van Kongskilde heeft New Holland een ruim aanbod binnen dit segment.

 

Het DiscCutter gamma omvat zowel front-, getrokken als gedragen maaiers, tot een maximale maaibreedte van 8,6 meter. De belangrijkste technische voordelen zijn de platte maaibalk en de gladde onderkant, waardoor de graszode niet beschadigd wordt. De pendulaire ophanging van de frontmaaier maakt dat de bodemcontouren perfect gevolgd worden.

 

Bij de ProTed schudderversie varieert de werkbreedte van 4,5 tot 8,8 meter. Er kan een keuze gemaakt worden tussen een getrokken of gedragen uitvoering. Om het gras aan de veldranden naar binnen te gooien is een manuele of hydraulische schuinstelling op deze schudders beschikbaar.
 

Het gamma ProRotor harken omvat zowel enkele als dubbele harken met een werkbreedte variërend van 2,90 tot 8,20 meter. Zowel midden- als zijafleg zijn mogelijk. De rotorarmen zijn onderhoudsvrij en er zijn twee naloop wielen verkrijgbaar, voor een perfecte bodemvolging.

 

Ook aan de balenpersen werd heel wat aandacht besteed.

Bij de RollBelt rondebalenpersen met een variabele kamer zijn er twee modellen beschikbaar met een maximale baaldiameter van 150 of 180 cm. Belangrijk hierbij is, dat zowel net- als touwbinding kan toegepast worden. Op de machines met ISOBUS 3 voorziening maakt het IntelliBale systeem mogelijk dat de pers de trekker gaat aansturen.  

 

De RollBaler serie met vaste kamer heeft twee modellen al dan niet in combinatie met een wikkelaar, die zijn uitgerust met twee satellieten en een scheurdetectie-systeem.

 

Het paradepaardje, de BigBaler 1290 Plus werd voorgesteld. Het meest opvallende aan deze vierkante balenpers is het 80 cm langere perskanaal, waardoor vastere balen geperst worden met een 10% hogere densiteit. Deze BigBaler kan uitgerust worden met een CropCutter snijsysteem, met 19 of 29 messen. Zes dubbele knopers zorgen voor een perfecte baal, een vochtsensor en weegsysteem zorgen ervoor dat de loonwerker en zijn klant de kwaliteit van het gewas perfect kunnen opvolgen. Ook rijcomfort wordt steeds belangrijker, zo blijkt.

 

Geert Cambier (Verkoopmanager New Holland Oogstmachines)

“Vandaag gaan we meer en meer aan het comfort van de chauffeur gaan denken, bijvoorbeeld de IntelliCruise op de baler, die gaat de tractor gaan besturen zodat je echt stilstand vermijdt. Ook op de hakselaar hebben we de Eco-modus bijvoorbeeld, daar gaat de chauffeur een Eco-modus kunnen kiezen zodat hij brandstofbesparend gaat rijden, anders ga je gewoon gaan rijden en verbruik je teveel brandstof. Wij maken dat allemaal mogelijk met onze technologie, om zo economisch en comfortabel te rijden.”

 

Last but not least werden hier ook de New Holland FR-hakselaarmodellen voorgesteld, waarmee New Holland nog eens zijn full-linerschap onderstreept. Er zijn vijf modellen beschikbaar met een maximum vermogen van 476 tot 911 pk.

 

Tomas Lekens

“Last but not least demonstreren we vandaag ook de hakselaar. We hebben een FR650 Forage Cruiser in het veld die net als de BigBaler Plus in Zedelgem, België wordt ontwikkeld en gebouwd. De FR heeft zich de voorbije jaren zichzelf duidelijk bewezen, zowel in het gras als in het veld als een zeer betrouwbare, zuinige en efficiënte partner, onder andere dankzij een aantal innovatieve technologieën zoals de Eco-modus en de PowerCruise. Met de Eco-modus ga je het toerental instellen waarop je wilt gaan hakselen, zodanig dat je het vermogensverlies maximaal beperkt en efficiënt hakselt. Met de PowerCruise wordt de rijsnelheid automatisch aangepast en de combinatie van de twee gaat eigenlijk zorgen voor een zeer zuinig brandstofverbruik en daarmee ga je de kost per draaiuur ook aanzienlijk naar beneden halen.”

 

Ultieme capaciteit, super oogstkwaliteit, lagere bedrijfskosten en rijcomfort zijn de troeven van deze Forage Cruisers.

 

Tot slot stelde New Holland hier ook de nieuwe TH verreiker voor, die beschikbaar is in maar liefst zes modellen en vier uitrustingsniveau’s. ‘TH’ staat voor Telehandler, die is uitgerust met een nieuwe transmissie en beschikt over een FPT-motor, die we ook in de T6-tractoren terugvinden. De motor voldoet aan Tier4B en HI-eSCR, en zonder gebruik te maken van een roetfilter.

 

Wie echter opteert voor een wiellader heeft een keuze tussen 11 tot 19 ton. Tijdens de demo werd de W170D voorgereden in landbouwuitrusting.

 

Bram Desutter (Product Specialist New Holland)

“We hebben hem hier voorgesteld met de drie mogelijke armen, waarin hij te configureren valt, dus de gewone standaard Z-Bar, de Long Reach dus de verlengde arm, en de Tool Carrier, dus echt de parallelle kinematiek.”

 

Door de motor achterin te plaatsen is er geen dood gewicht nodig achteraan op deze machine. Daarnaast is er minder lawaai voor de bestuurder en verloopt het onderhoud vlotter.

 

Deze graslanddemo werd dan ook een zonovergoten succes waarmee New Holland zijn positie als full-liner duidelijk kracht bijzet, als bevoorrechte partner voor de veehouderij. Op deze graslanddemo konden bezoekers beleven waar New Holland écht voor staat: een totaal gamma als full-liner, met kwalitatieve producten afgestemd op de noden uit de praktijk. Dit alles gecombineerd met een dealernetwerk dat heel dicht bij de klanten staat.

 

 

Reportage: L. Vandenberghe

Camera & montage: K. Descheemaeker – E. Rogiers