New Holland bekroond op Agribex en Agritechnica!

LOGOS.jpg

New Holland BigBaler High Density

 

De New Holland BigBaler High Density, het gloednieuwe model in het gamma grote balenpersen, sleept heel wat prijzen in de wacht! Een Zilveren Aar op Agribex, 2 Zilveren Innovation Awards op Agritechnica (een eerste voor de SmartShift-versnellingsbak en een tweede voor het balenpersregelsysteem) en de prijs Machine Of The Year 2020.

 

Qua productiviteit en comfort legt de nieuwe BigBaler 1290 High Density de lat nog hoger, met balen met een 22% hogere dichtheid dan die van conventionele grote vierkante balenpersen, waardoor de efficiëntie van transport en baalverwerking beduidend hoger is. De unieke gepatenteerde Loop Master™-knopertechnologie zorgt voor de stevigste wikkelingen en beschermt het milieu en het veevoeder, door afgesneden touwresten te elimineren. De nieuwe MaxiSweep™-opraper helpt gewassen met hogere snelheid in te voeren, voor een hogere capaciteit en prestaties. Het unieke aandrijflijnconcept verzorgt een zachte start, waardoor het bestuurderscomfort toeneemt en de aandrijflijn van de tractor tegen overbelasting wordt beschermd. Het concept van de korte trekstang biedt de bestuurder uitstekend zicht en wendbaarheid.  Het comfort wordt verder verhoogd met een nieuwe intuïtieve gebruikersinterface dat het grote IntelliView™-touchscreen gebruikt. Een reeks geautomatiseerde functies, zoals de IntelliCruise™-technologie die automatisch de tractorsnelheid aanpast, draagt ook bij aan de productiviteit en het comfort van de BigBaler 1290 High Density.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

New Holland CX

 

Ook de New Holland CX maaidorser werd bekroond met een Zilveren Innovation Award op Agritechnica!  De zilveren medaille erkent de innovaties waarmee New Holland de dorsprestaties van het beproefde dorssysteem met vier trommels (met een diameter van 750 mm) van de CX-maaidorser verder heeft verbeterd.  Het design van de nieuwe Ultra-Flow™ dorstrommel met geschrankte dorslatten zorgt voor een soepelere gewasstroom die in een hogere capaciteit resulteert, opstoppingen vermindert en het geluid in de cabine verlaagt, en zo het comfort van de bestuurder verbetert. Het systeem gebruikt 16% minder van het totale dorsvermogen, waardoor het brandstofverbruik omlaag gaat. Dit nieuwe kenmerk verhoogt de capaciteit van de maaidorser met maar liefst 10%. De polyurethaan gecoate dorslatten zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de graankwaliteit en tot 34% minder graanschade t.o.v. de standaardconfiguratie. De afstand tussen de roterende afscheider en de dorskorf van het Multi-Thresh™-systeem kan nu vanuit de cabine op afstand worden bediend, met traploze afstellingen van 20 mm tot 60 mm. Dit biedt de bestuurder de mogelijkheid om de speling aan te passen om de capaciteit gedurende de dag te handhaven, wat tot een verhoogde dagelijkse productiviteit leidt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AGXTEND XPOWER™

 

AGXTEND, een merk van CNH Industrial, wint een Zilveren Aar (Agribex) met het innovatieve XPOWER™. Dit systeem biedt een antwoord op de uitdagingen in onkruidbestrijding, zoals toenemende herbicideresistentie en afnemende productgoedkeuringen. De XPOWER™-technologie vernietigt met gerichte elektrische energie de toevoer van water en voedingsstoffen in het onkruid tot diep in de wortels. Daardoor droogt de plant definitief uit. XPOWER™ heeft als belangrijkste voordelen dat het onmiddellijk werkt en geen residuen achterlaat.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

We verwelkomen jullie graag op Agribex (Brussels Expo) van 3 tot 8 december op onze stand in paleis 6. Kom en ontdek er al onze innovaties!