Uitstekende capaciteit. De nieuwe CX7- en CX8-serie doet haar naam als krachtigste conventionele maaidorser ter wereld alle eer aan met een maximaal vermogen van 460 pk. De nieuwe, optionele, bekroonde Ultra-Flow™ gesegmenteerde dorstrommel verbetert de dorsprestaties dankzij een vlottere gewasstroom en stillere werking, lager brandstofverbruik en een 10% hogere capaciteit. De grotere graantank tot 12.500 liter en de grotere lossnelheid verbeteren de autonomie en oogstflexibiliteit. Uniek in de sector zijn de Opti-Speed™-schudders met variabele snelheid die automatisch wordt aangepast. Ze scheiden de gewassen op maat van het individuele gewas en bieden tot 10% meer capaciteit. Supercapaciteit. Supergrote productiviteit.

 

Superieure oogstkwaliteit. De zachte dorswerking van het prijswinnende New Holland dorssysteem met vier trommels dorst voorzichtig maar grondig elke aar, terwijl de kwaliteit van het stro behouden blijft. Nieuwe bedieningen in de cabine voor de centrifugaalafscheider, de zeefopening en de keuze om te hakselen of zwaden te maken. De krachtige combinatie van Opti-Clean™- en Opti-Fan™-technologie levert brandschoon graan af en verhoogt de reinigingsefficiëntie tot 20%. Superkwaliteit. Supergrote consistentie.

 

Lagere bedrijfskosten. De CX-modellen maken gebruik van baanbrekende technologie voor naleving van de emissienormen. De volledige CX-reeks is uitgerust met ECOBlue™ HI-eSCR 2-technologie die voldoet aan de strengste Stage V-emissieregelgeving ooit, met behoud van de uitstekende prestaties die u verwacht van een CX-maaidorser. In combinatie met de lange onderhoudsintervallen van 600 uur en het SmartTrax™-systeem voor verminderde grondverdichting betekent dit een aanzienlijke besparing.

 

Absoluut rijplezier. De Harvest Suite™ Ultra-cabine is ontworpen voor optimaal comfort en de beste ergonomie tijdens het oogsten. De grotere cabine van 3,7 m³ met een glasoppervlak van 6,3 m², bijna 7% meer dan vorige modellen, betekent meer ruimte en glas en draagt bij tot comfortabeler en preciezer oogsten. Met 73 dBA is dit nog steeds de stilste cabine op de markt. De 26,4 cm brede IntelliView™ IV-monitor met kleurentouchscreen kan op de ideale gezichtsboog van elke bestuurder geplaatst worden. Wanneer u ‘s nachts oogst, maakt het LED-verlichtingspakket een reële 24-uursproductiviteit mogelijk. Dit wordt allemaal gecombineerd met een nieuw, op personenauto’s geïnspireerd interieur.

 

De modellen van de paradepaardjes CX7 en CX8 worden gebouwd in het Belgische Zedelgem, vestiging van het Centre of Global Harvesting Excellence van New Holland.